Tunesien 2014
Her finder du billeder fra Tunesien, hvor Trine og jeg var på rundtur med en lille gruppe på 11 deltagere i april 2014 arrangeret af Viktors Farmor.
Rundturen foregik i bil og gik til Sahara og Atlasbjergene som turens højdepunkter. Turen var på 8 dage med et tæt program og overnatning et nyt sted hver dag, bortset fra første og sidste nat, hvor vi boede på det samme hotel i Tunis.
Tunesien ligger ved Middelhavet i Nordafrika syd for Italien. Atlasbjergene starter her og forsætter mod vest gennem Algeriet og Marokko til Atlanterhavet. Den sydlige del af Tunesien er en del af Sahara ørkenen og mod øst deler Tunesien grænse med Libyen.
Tunesien opstod som selvstændigt land i 1956, og det var her det arabiske forår startede i 2010. I 814 f.Kr grundlage fønikerne her Karthago, som udviklede sig til en stormagt i Middelhavet, men endte med at blive slået af romerne i de 3 puniske krige.
Her kan du billeder af tunesere, som vi har mødt på vores rundtur.
Her finder du billeder af detaljer og mindre motiver, som jeg er faldet for undervejs.
I Sahara og Atlasbjergene så vi en del planter og dyr, som fx denne dromedar på dyremarkedet i Douz.
På vores tur rundt i Tunesien kom vi gennem mange flotte landskaber. Her er det vores teltlejr i Sahara.
Tunis er Tunesiens hovedstad, og hele den gamle bydel er optaget på UNESCOs liste over verdensarv. Minareten, som er Tunis vartegn, hører til Al-Zaytuna moskeen.
Sidi Bou Said er berømt for de hvide huse med blå vinduer og for sin fantastiske udsigt ud over Middelhavet.
Karthago er på Unescos verdensarvsliste, og her så vi Antoninus Pius termerne, som er bygget af romerne og ligger lige ud til Middelhavet.
Bardomuseet er Tunesiens nationalmuseum og er specielt kendt for verdens største samling af romerske mosaikker. Mosaikken her forestiller digteren Virgil, der er flankeret muserne Clio og Melpomene.
Kairouan er den fjerde i rækken af hellige muslimske byer efter Mekka, Medina og Jerusalem på grund af Uqba moskeen, som også kaldes Den Store Moske. Her finder du også den hellige brønd, Bir Barouta, som menes at stå i forbindelse med den hellige zamzam kilde i Mekka.
Tamerza ligger i en dal i Atlasbjergene tæt på grænsen til Algeriet og er Tunesiens største bjergoase. Fra Tamerza vandrede vi til nabooasen Mides.
Sahara ørkenen svarer i størrelse til hele USA. Vi overnattede i en teltlejr 100 km syd for Douz, hvor de store sandklitter starter.
Douz er en oaseby på kanten til Sahara, og her så vi blandt andet det ugentlige dyremarked.
Berberne er Tunesiens oprindelige befolkning. I Matmata besøgte vi en berberfamilie, som bor i et hulehus hugget ud i klipperne, og i Toujane besøgte vi en andenberberfamilie, som lever af at væve og sælge tæpper.
I Matmata overnattede vi også selv på hulehotel - det var en fantastisk oplevelse!
På vej tilbage til Tunis stoppede vi i Gabes og i El Djem. Gabes er kendt for sit hennapulver, som du kan købe på markedet. I El Djem så vi det romerske amfiteater fra 238 med plads til 35.000 tilskuere.
Her kan du se, hvorledes vi boede undervejs.
Her kan du se billeder fra flyveturene mellem København, Frankfurt og Tunis.